Selasa, 24 Mei 2011

Fb&Stalker..

gambar hiasan

sumpah sepanjang hayat aku tak pernah terfikir untuk membodohkan diri bertindak  mcm nie
fikir2kan balik..kerja giler...terlalu berani mengambil risiko untuk mempromosikan diri 
tpi aku takde lah separah smpi sangap utk buat kerja2 diluar kemampuan kotak fikiran
sekadar tgk page dia ari2..like sume menda,status atau apa jua yg dia post

aku tertarik pada mulanya hanyalah sekadar suka2 je..x de unsur utk cabar kebebasan hak dia
suka akan gaya dia,wajah dia,setiap barisan ayt dlm status dia..itu shja
tpi aku tak pernah nk drop apa2 comment,apatah lagi nk pm inbox dia..
aku x seberani dan seyakin itu yg dia akn terpandang aku
krn  sapelah pada pandangan dia

aku suka baca setiap status dia krn apa shja yg dia post pasti mendapat smbutan
x kisahlah lau die suka,maki hamun ,sumpah seranah sesapa pun..pasti ada yg sokong dia..hebatkan dia
tapi adatlah lau org yg sesempurna mcm dia,muka ada,kedudukan ada..dia da target utk mlyn bukan men
sikap sebarangan org dia leh masyuk,aku pernah baca ada org "angin"dgn dia 
sb x pernah nak bls msj,comment ..hahahah..aku tergelak membacanya..
esok2 aku tgk dak tu remove dia,aku leh detect sb dak tu friends dgn aku gak..
mungkin kecewa kot ataupun malu dek maruah diperkotak katikan..sendiri cari pasal..sendiri tanggunglah
ko tak leh nak marah dia,itu hak dia utk membalasnya...kadang2 mgkin dia terlps pandang

erm aku ada berani kan diri dropkan 1 comment,tu pun time besday dia
last2 naik kt notification "........like your Wall Post"..aku terdetik skit gembira
cuak dlm diri dah larut bersama2 prsn gembira..x smpi seminit naik lagi
".........comment on his wall post"tq lang...amin"
bagi stalker mcm aku..yg bru suam2 berjinak  nie..terasa sgt2 lah epy giler tersgt2.x terkata2
rasa nk je aku menjerit tpi x leh masa tu aku curi2 on9 dlm dwn kuliah..
dari peristiwa itu,aku beranikan diri asyik nak like apa shja comment dia..smpi sudah,aku tak pasti dia prsn atau pun tak
smpi dlm bahasa dia sndiri pun aku like wlhal aku tak paham...hahahahah
sehari aku tak jenguk pages dia,hidup serba salah..tapi time aku on9 je..lau x on9 x pe..aku tak kesah sgt
tgk gmbr dia juta2 kali padahal gmbr yg sama...tgk mutual friend dia dgn aku

tapi sekejap je,aku mula rasa bosan,mula rasa bermain2 dgn mayat..tiada apa2 respon.,tiada tindakbalas dari dia
aku mula terasa meluat,merasa bosan nak buat menda alah ni,mula benci dia..sebab aku tgk dia
time die susah,bru igt tuhan..time die senang dia sesuka ati duk maki hamun org
lagi satu die terlebih bajet..kekwat giler..akhirnya aku insaf dan mahu bersara dari dunia seorg "stalker"
sehinggakan aku benci nak tgk muka dia dan setiap apa jua dari dia aku "hide all by..."
tapi aku masih lagi friends dgn dia smpi ari ni,lagipun aku tak leh nak wt giler dah
sb kwn aku pun dah friends dgn die,kang lau dieorg tahu yg aku ni sefobia mcm tu..parah aku nak berhadapan
dgn mereka2..aku amik inisetif undurkan dirilah..itu lebih baik,lebih aman hidup aku
takdelah kucar kacir sgt,x delah aku perlu berterusan jadi angau pada yg tak sudi
kena pijak pada bumi yg nyata sebelum dia lafazkan pada aku
lagi sadis utk terima kytann..biar skrung dlm diri leh terima dan sendiri sedar
sblum terlmbt dimana org tlg sedarkan...

tapi org selalu kata"lau kita x mencuba,masakan kita akan ketahui sejauh mana kemampuan diri dan penerimaan dia"
bagi aku x pelah..pepatah itu sesuai dipanjangkan pada keadaan yg betul sahaja
dalam kes aku,x perlulah aku larutkan ia dlm situasi ini,biarlah aku pun tak rugi apa2..cuma sedikit kekesalan
kerna smpi begitu sekali aku berani pergi jauh bermain2 dgn emosi

jadikan pengajaran,tak yah lah nak terlalu obses dgn org2 dlm fb,kekadang sekeping gmbr tu leh bwk sejuta maksud
citer aku stkt itu je,dah jadi basi..tinggal kenangan..itu saat mula2 aku gilerkan fb
skung aku dh kureng berfb,bile ada urusan kaitkan dgn kelas..bru lah aku bukak
byk2 menda aku dah delete,susah nk percaya org2 itu..kekadang dlm fb ok..tpi bile jumpa luar
teruk ,batak giler perangai...mcm2 penindasan mahupun peras ugut prsn berlaku

tiada penyesalan kerana aku sendiri gagal merancang nafsu sendri,cuma terdetik kecewa..knp aku seberani begitu
kotak katikan maruah sendiri..adoyaii..
cuma aku skung msh tertanya2 dan mencari jwpn kpd persoalan ini
"adakah dia sedar akan kewujudan aku dlm dunia fb dia "
lau dia terbaca ini (alahai mcm lah dia nk selongkah blog buruk aku ni)hahaha..angan2 jelah smpi sudah
tolong nyatakan dan sampaikan pada saya..kerana sy disini setia menanti jwpn dari awk...



wali-egokah aku?

Ku… tak pernah merasa
Gundah di hatiku, Ketika denganmu
Saat kau, Kau belai rambutku
Kau temani aku, Kau basuh lukaku

Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

Sadarkah kini ku tak rela
Iman ku telah sirna
Mimpiku tak nyata

Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu





4 ulasan:

Farah Mohan Shah berkata...

wow!i never read such things like this..stalker..but it was great..ntah,i donno wic part great mybe part wen u cant stand x tgk her page each day kot..but i'm glad u stop dah coz if i be u i'll stop be stalker too..macam no use to love person who doesnt care bout us pown..haha..

Lang Abdullah berkata...

thanks yup..itulah suatuk ketika dahulu..tpi skung dah bertaubat..kembali ke panggal jalan..hebatkan penangan lau kita terlalu angaukan org dalam alam maya nie kan..hehe

SnowQueen berkata...

kalaulah that girl tau ade org stalk die smpai mcm neh msti die terharu ... haha :P:P:P

Lang Abdullah berkata...

kalau lah kan..tapi mustahil..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...