Selasa, 24 Februari 2015

Bejadah manusia itu

Kenapa u perlu cerita semua ni.Sengaja nak bgi i jeles?Tak payah lah u. Sikit pun i tak jeles .Klu u tak suka i. U ckp
Terus terang. X payah susah payah nk cerita.Hebatnya org itu ini dkt i
Nak bitau org tu hot itu cute itu ensem itu sado bla bla dan bla.Semak semua tu.I blh faham.I bukan budak kecik.
Yg kena explain A sampai Z itu sbnrnya jauh.Yg Nk kena bgi hint juta kali bru sedar. I blh pergi dgn sendirinya.
Tanpa susah payah u nk suruh. Dasar semua sama.Tak pernah puas .Tak pernah cukup pada satu.Jumpa yg baru hot.Yg lama mula abaikan.Mula jauhkan diri.Mula cipta mcm2 alasan.Mula berlakon dgn tipu helah cerita.Mula tak text mcm dulu mula2 kenal.Sampai rasa waktu itu singkat sibuk dengan text.Sampai rasa sanggup tak tido.asal boleh text dan text sampai mati.Mulalah sehari text pendek2. Kejap2. Pastu hilang dari radar.Esok lusa datang jelma dengan tagih syg. Murahnya syg bagi u
Umpama membeli ikan di pasar borong.
Mula lupa dan lupa terus lupa. segala2nya yang pernah terjadi antara kita.Mudahnya bagi u.Berganti hati berganti rupa bertukar perasaan.
Takpelah. Itu yg u mahukan kan.I tak leh buat apa2.Pasrah
Tapi i percaya. Baik nya orang klu dia jujur, akan berpihak benar suatu masa nanti.Sebab Tuhan itu ADIL.
Wokey.

Selasa, 3 Februari 2015

1390km Antara Borneo dan Tanah Semenanjung

Biarkan lah ku terus mencintai kamu
Mencinta sepanjang waktu
Kurindu saat kita bersama
Mengikat kasih bahagia

Ku mahu kau tahu kau selalu di hatiku
Tak mungkin ku kan ada yang lain
Ku mahu engkau selalu tahu
Dirimu cinta matiku

Biarkan lah saja ku terus merindu
Merindu dirimu
Biarkanlah saja aku menyimpan kasih kepadamu

Ku mahu engkau selalu ada di sini
Menemani setiap malamku yang sunyi
Ku sedar kita takkan mungkin bersama
Dalam setiap waktu 
Kerna jarak menjadi ruang PEMISAH.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...