Isnin, 26 Disember 2016

Patin Tempoyak Mokde. Kampung Baru Subang




Plan memang dah lama, asyik tengok orang selalu cerita pasal tempat ni dekat facebook. Kebetulan tempat ni memang tak jauh mana dengan rumah memasing. Terletak tengah-tengah antara Shah Alam dan Sungai Buloh. Itu yang teringin nak try, roger lah mereka berdua sebab yang lain terlalu sibuk sampai hilang jejak. Selepas melawat anak Cuna Anddra Safiyyah yang baru selesai pembedahan dekat IJN, maka terus golek tayar kereta ke sini. Alangkah bahagianya hati, dalam keadaan hujan renyai tambahan perut kosong tanpa isi sejak tengah hari lagi, Memang menjadi lah makannya, siap bertambah nasi dan lauk.

Lokasinya terlalu mudah untuk dikesan, bahasa kasarnya terletak sebelah je landasan Lapangan Terbang Sky Park Subang tu, Kampung Baru Subang, Senang je, try waze nama kedai tu, terus waze akan tunjuk jalan sampai jumpa. Kami tadi pun sepenuhnya berpandukan waze je.

Ikan patin dia memang sedap lah, bagi aku yang memang penggemar sejati ikan patin tempoyak ni. Sambal gesek dia padu rasanya dan juga ikan bilis goreng petai kecur air liur buat kami tambah 2 kali order. Harga sangat mampu bayar lah. Kami tadi kena caj RM77.00 sahaja, sangat murah dan berbaloi lah bagi kami yang makan seumpama 6 orang tapi hakikat kami bertiga sahaja.

Lin & Hamdi memang hantu makan, 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...