Iklan

Khamis, 4 Julai 2013

Perbarisan Tamat Latihan Perajurit Muda Lelaki 172/13 Dan Wanita 34/13 29 June 2013
01 January 2013 tarikh permulaan beliau mendaftarkan diri di Pusat Latihan Asas Tentera Darat (PUSASDA) Port Dickson, Negeri Sembilan. Kini 29 June 2013 berjaya menamatkan penat lelah sepanjang mengikuti latihan dan persiapan diri untuk dilepaskan menempuh onak duri perjalanan kerjaya mencabar di luar.

Bersama Nenda Tercinta

Beliau merupakan anak saudara merangkap cucu sulung, demi mewarisi darah komando bapanya yang mengalir dalam diri disemat dari kecil untuk menjadi perwira.Berakhirnya SPM, segala peluang sambung pelajaran ke peringkat Diploma ditolak tepi seketika demi lunaskan cita-cita yang sudah termetri dalam sanubari sejak awal lagi. Biarpun kini berjaya genggam dalam jiwa segala impian, harapan Pakcik moga Epy kenang balik, segala penat lelah berjuang ketika SPM dulu untuk meraih keputusan cemerlang dapat diadaptasi pada laluan yang benar. Sambung balik pelajaran yang tertinggal di belakang demi jaminan hidup yang lebih sempurna. Ubah segala persepsi masyarakat biarpun bermula dari pangkat bawah dengan ilmu yang kita ada, pencapaian akademik yang terbaik. Insya-Allah boleh lebih maju ke hadapan.

Hati yang cekal, semangat yang membara dan segala motivasi diperolehi sepanjang tempoh latihan dapat dipraktikan untuk bina hidup dan kerjaya yang lebih padu. Siapa kita masa hadapan adalah bertitik mula pada langkah yang kita atur pada masa sekarang. Jangan takut untuk paling ke belakang perbetulkan kesilapan yang pernah kita tinggalkan di belakang kerana hanya kita yang layak untuk menentukan nasib dan selebihnya takdir dariNYA.

Harapan keluarga amat besar agar dapat menjadi contoh dan teladan yang terbaik untuk adik dan sepupu yang masih kecih di bawah. Biar apa bidang yang kita ceburi dan kita lalui tidak terlalu rumit andai tahu bagaimana hendak rencanakan di masa-masa akan datang . Kejayaan itu akan datang jika disusuli usaha tidak pernah jemu dan tawakal yang tidak pernah henti.

Sekitar Majlis Berlangsung :

Seawal 6am seramai ibubapa dan keluarga memenuhi ruang legar padang kawad

Panas sang suria diawal kemunculan tidak mematah semangat untuk terus bertahan

1Malaysia berkumpul disini
Ketibaan..

Perbarisan masuk
Perajurit Wanita
Baris.

Lintas Hormat

Penyampaian Anugerah

Setia Mendengar Taklimat

Akui Janji

Bacaan Doa.

Perbarisan Keluar.


1 ulasan:

Sukma berkata...

nice entry same with my son yang tamat latihan siri yang sama....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...